Informatie over ons eikenprocessierups-bestrijdingsbedrijf

Wij bestrijden en verwijderen de eikenprocessierups in diverse provincies voor verschillende opdrachtgevers (bedrijven én particulieren)

Wie zijn wij

Het bestrijden van de rups wordt uitgevoerd door Gebr. Van Kessel Onderhoud. Gebr. Van Kessel Onderhoud is dé aannemer op het gebied van integraal en specifiek onderhoud en is gespecialiseerd in een milieuvriendelijke bestrijding en beheersing van de (eiken)processierups.
Om alle informatie omtrent het bestrijden van de eikenprocessierups concreet en overzichtelijk weer te geven is deze website ingericht.

Contact? Dat kan via dit platform contactformulier

Onze locatie in Buren


Kornedijk 7a, 4116 CE Buren
Postbus 710, 4116 ZJ Buren

In welke gebieden werken wij?

De eikenprocessierups bestrijden en verwijderen wij in vrijwel alle provincies van Nederland, te weten: Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Overijssel en Drenthe.

Ook in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Groningen zijn wij werkzaam. Omdat deze provincies verder van onze eigen vestiging in de provincie Gelderland vandaan liggen, speelt afstand hier wel een rol in de planning. Het is mogelijk dat wij dat het wat langer duurt voordat wij kunnen langskomen. Uiteraard overleggen wij dit met u!

Voor welke opdrachtgevers werken wij?

Als bestrijdingsbedrijf werken wij voor opdrachtgevers zoals overheden, bedrijven, instellingen en particulieren. Vanaf heden (2020) t/m 2023 verzorgen wij voor Rijkswaterstaat, op ca. 80 locaties verspreid door heel Nederland, de bestrijding van de eikenprocessierups. Ook voor diverse gemeentes, bedrijven en instellingen verzorgen wij regelmatig de bestrijding.


Wij hebben nog meer diversiteit in opdrachtgevers. Zo bestrijden wij de eikenprocessierups voor bijvoorbeeld eigenaren van pretparken, speeltuinen, campings, zwembaden, parkeerplaatsen en horecagelegenheden. Maar ook instellingen en verenigingen behoren tot onze klantenkring. Op bosrijke locaties met voornamelijk veel eikenbomen, zult u ons zeker aantreffen!

Wat kost de eikenprocessierups bestrijden en verwijderen?

De kosten voor het bestrijden en/of verwijderen van de eikenprocessierups kunnen sterk variëren. Vaak liggen de kosten per boom/per nest tussen de € 50,- en € 250,-. Wat de prijs sterk beïnvloed is het aantal nesten of bomen waar de eikenprocessierups in voorkomt. Maar ook de hoogte van de nesten zijn bepalend voor de kosten. Met hoogte bedoelen wij hier hoe hoog de rupsen/nesten in bomen zitten. Buiten dat is de bereikbaarheid van de overlast gevende rupsen of nesten van invloed. Ook de afstand van onze locatie naar uw adres is bepalend. Kortom, er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de totaalprijs voor het bestrijden en/of verwijderen van de rupsen. Vandaar dat wij u verzoeken om van tevoren duidelijk aan te geven wat de omstandigheden zijn. Soms is een onderzoek op locatie de enige manier om de kostprijs te berekenen.