Wat kost het verwijderen van de eikenprocessierups?

Het verwijderen van de eikenprocessierupsnesten is afhankelijk van een aantal factoren. Voor de behandeling is een eikenboom in 2 hoogte-zones te splitsen. De onderste zone, tot 5 meter vanaf de grond is zonder hulpmiddelen zoals een hoogwerker te verwijderen. De bovenste zone van een boom, dus alles boven de 5 meter kan enkel verwijderd worden met behulp van een hoogwerker.
Daarnaast is de toegankelijkheid van de boom van groot belang voor de kosten van het verwijderen van de nesten. Het is een wezenlijk verschil of betreffende boom langs de openbare weg staat, of achter in een tuin met enkel een smal toegangspoortje.

Wat kunt u verwachten aan kosten?
Naast onze aanrijdkosten van 50 euro kunt u rekening houden met een uurtarief van 190 euro per uur. Dit is inclusief de stortkosten van de nesten. Bij meerdere nesten kunt u rekening houden met een tarief van 130 euro per nest. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het aantal bomen en de locaties.
Mocht u te maken krijgen met een hoge zone (boven de 5m) en/of lastig toegankelijk gebied dan kunt u extra kosten verwachten vanwege in te zetten hoogwerker.

Samengevat:
- Uurtarief voor onze eikenprocessieploeg: € 190,-
- Stortkosten zijn inclusief
- Bereikbaarheid hoogwerker-bereikbaarheid is op aanvraag